Častni člani

Klub ima tudi častne člane ter trenerje. In sicer so to:

1. Soke Daniel BLANCHET, HANSHI:

Tanigawa-Shodai-Soke-Seiza-21-212x300

ADIA_150x150Eden izmed najbolj priznanih mojstrov borilnih veščin v svetu, Soke Daniel Blanchet je nosilec 10.dan JU-JITSU – HANSHI, mojster 9. dan AIKI-JITSU – HANSHI, mojster 8. dan KARATE DO – KYOSHI. SOKE ASAHI DOJO INTERNATIONAL ASSOCIATION. Mojster Daniel BLANCHET je pričel z učenjem borilnih veščin 1959 leta in sicer JUDA, kjer je v vseh letih svoje JUDO kariere, poleg drugih naslovov osvojil tudi naslov državnega prvaka Francije, v letu 1971. Prav poškodba kolena na tekmovanju v JUDU leta 1971 preusmeri njegovo zanimanje k tradicionalnim borilnim veščinam, kjer prične s treniranjem AIKIDA (DAITO RYU AIKI JITSU in YOSEIKAN), pod okriljem sen-seia Hira MOCHIZUKIJA in sen-seia Alaina FLOQUETA. Z željo spoznavanja tradicionalnih borilnih veščin prične s treniranjem KARATEJA in sicer stila SHOTOKAN. Pravo pot najde v stilu WADO RYU, kar mu omogoči, da v 70 letih sreča Angleža, sen-seia Phil MILNER-ja, takrat nosilca mojstrskega pasu 3. dan, ustanovitelja in glavnega inštruktorja International Budo združenja (I.B.A.). Iz tega srečanja nastane z leti veliko prijateljstvo in iskreno spoštovanje, saj kot pravi sam Daniel BLANCHET, je takrat našel svojega duhovnega vodjo, mentorja. V francoskem resorju postane pionir v KARATE-DO-ju, kjer svoje znanje nadgrajuje z mojstri kot so SUZUKI, OTSUKA, UCHIKAWA in drugi. Nadaljuje pa tudi z JUDOM, JU JUTSOM in AIKIDOM, z več kot 30 urami treningov na teden, ne gre pa pozabiti tudi na tekmovanja med vikendi in učenje na raznih tečajih, ki jih je vodil kot učitelj. Prav tako organizira več tekmovanj, francoske vojske, ASSU ter legije. Kot trener uspešno osvoji več regionalnih in državnih naslovov v KARATE borbah. Željan znanja, se ukvarja tudi z KEN JUTSU (Gendai ryu), IAIDO, JODO (MUSO SHINDEN RYU). Medalja za zasluge Francoske zveze karateja in A.M.A., ga promovira kot inštruktorja zveze 1978. Daniel Dubois ga je 1990 leta imenoval za odgovornega za komisijo TAJ JUTSU. Leta 1981 postane Evropski direktor SHIHAN I.B.A. s čimer se angažira za promocijo borilnih veščin v smislu tradicionalnih japonskih vrednot v športu in na tekmovanjih. Ustanovi svojo združenje ASAHI DOJO,( Dojo vzhajajočega sonca), da bi prenesel zapuščino, ki veže Japonske SAMURAJE ob učenju JU JUTSU (SHINDO YOSHIN RYU), AIKI JUTSU (DAITO RYU, YOSEIKAN), seveda ne da bi pozabil ATEMI JUTSU.

Nosilec naziva HANSHI (IBA) v JU JUTSU 10.dan, v AIKI JUTSU 9 dan, v KARATEDO-ju 8. dan, v ATEMI JUTSU 7. dan.

Priznan kot HANSI (10. dan JU-JUTSU) s strani največjih aktualnih evropskih in internacionalnih zvez. Najbolj cenjena priznanja, ki pa jih je prejel so priznanja Japonskih budo organizacij in sicer:
– priznanje Menkyo-Sho no SHIDOIN Koyama Tenmon Ryu Bu Jutsu Kyokai (Japon);
– priznanje Menkyo-Sho no HANSHI podeljen s strani Dr SATO Isamu – Meijin Bunke-Cho Dai Nihon Daito Ryu Aiki Bu Jutsu    Rengokai Chairman – prejeto s strani ICHIKAWA Yoshinori Soke;
– Menkyo-Sho no HANSHI s strani Japonske organizacije TANAKA RYU ter
– Menkyo-Jo podeljen s strani HANMURA HANSHI SOKE, organizacije Dai Nihon Aiki Bu Jutsu Rengokai – Japonska

Blanchet je za razvoj borilnih veščin in športa v Franciji in svetu prejel s strani predsednika Francije Mitteranda zlato medaljo.

2. Prof. Dr. Vladimir JORGA, 9. dan Karate:

jorga

Dr. Vladimir Jorga je univerzitetni profesor, doktor športne medicine, pionir karateja SFR Jugoslavije in ustanovitelj Jugoslovanskega tradicionalnega karateja. Slednji je starejši brat dr. Ilije Jorge. Redni profesor higiene in medicinske ekologije na Medicinski fakulteti v Beogradu (sedaj upokojen, vendar izredno še vedno predava). Bil je vrhunski športnik in večletni prvak Jugoslavije v karateju, prvič pa je postal Univerzitetni prvak, kot študent medicine leta 1963. Bil je prvi trener Jugoslovanske karate reprezentance. Vrhunski športni ostaja vse do leta 1975. Poleg trenerja Jugoslovanske karate reprezentance, je bil mednarodni karate sodnik, redni profesor na Univerzi v Beogradu, dekan Mednarodne fakultete za šport pri Evropskem Centru za mir in razvoj, šef Katedre za športno medicino na Medicinski fakulteti. Do sedaj je objavil več kot 170 del, tako na področju domače in mednarodne medicine, kakor tudi napisal je 12 knjig in priročnikov s področja karateja.

Prof. Dr. Vladimir Jorga je s svojim bratom ustanovil stil Karateja Fudokan, ki ima danes v svetu preko World Fudokan organizacije čez 1000 klubov. Prof. Dr. Jorga je predsednik Evropske organizacije tradicionalnega karateja ter podpredsednik ITKF-ja.

3. Peter ŽMAVC:

 • mojster JU-JITSA od leta 1965 (mojstrski pas polagal v Švici)
 • prvi predsednik Karate zveze Slovenije
 • ustanovitelj kolegija mojstrov samoobambe v nekdanji Milici in prvi izvoljeni predsednik kolegija mojstrov samoobrambe
 • eden izmed ustanoviteljev Ju-Jitsa v Sloveniji
 • učitelj Ju-jitsa – samoobrambe v Sloveniji od leta 1965.

4. Silvo NEMANIČ:

 •  mojster JU-JITSA
 • sodnik kolegija mojstrov samoobrambe
 • pisec več strokovnih literatur s področja samoobambe – Ju-jitsa
 • večkratni republiški in državni prvak v nekdanji Jugoslaviji v Ju-jitsu-samoobrambi
 • več let eden izmed glavnih inštrktorjev borilnih veščin v Slovenski Policiji

5. Mirsad SALKIČ

 • mojster JU-JITSA
 • več let inštruktor samoobrambe – Ju-jitsa
 • interkontinentalni sodnik JJIF
 • član izpitne komisije za polgaanje mojstrskih pasov Ju-Jitsu zveze Slovenije

Dodaj odgovor

Za objavo komentarja se morate prijaviti.

 
Translate »