Vizija društva

Vizija delovanja kluba je ohranitev tradicionalnih vrlin in veščin JU-JITSA (JIU-JITSU, JU-JUTSU) ter Tradicionalnega Karateja, predvsem z uporabo različnih tehnik obramb in borb, kot so obrambe pred neoboroženimi, oboroženimi napadalci, pred večjim številom napadalcev, obrambe in borbe v različnih situacijah (diskoteke, varovanja oseb, samoobramba za ženske, samoobramba za otroke, ulična borba itd.). Tako glavni trener kot nekateri pomočniki trenerja imajo večletne izkušnje aplikacije borilnih veščin v realnih situacijah ter uporabo psihologije konflikta v takih situacijah, te izkušnje pa so pridobivali na različnih ravneh, tako kot varnostni organi v skupini za preprečevanje množičnih kršitev, varovanje oseb, varovanje diskotek itd.

Spremenjene družbene razmere in zlasti socialne razmere v naši družbi zahtevajo vso večjo psihično in fizično pripravljenost, saj so vse pogostejši napadi odraz, da posameznik potrebuje znanje samoobrambnih veščin. Reakcije ljudi, ki so napadeni in se morajo braniti, so zelo različne. Največkrat prestrašeni otrpnejo, iz sebe ne spravijo niti glasu, kaj šele, da bi se branili. Drugi zopet brezglavo okoli sebe mahajo, se s tem hitro utrudijo, učinek pa je slab. Uspešno se lahko napadalcu zoperstavi le tisti, ki se zaveda svojega znanja in sposobnosti. Uspešna obramba zahteva v prvi vrsti telesno in duševno pripravljenega človeka. Še tako dober prijem bo neuspešen, če ga izvaja človek, ki je telesno popolnoma nepripravljen in obratno; trenirani se lahko dostikrat uspešno brani brez posebnega znanja samoobrambnih tehnik.

V klubu se zavedamo, da je poznavanje različnih samoobrambnih tehnik pomembno za realno samoobrambo, zato treningi JU-JITSA in KARATEJA temeljijo predvsem na učenju in razvijanju tradicionalnih BUDO vrednot. V treninge vnašamo različne tehnike borilnih veščin, kot tradicionalni karate, bo-jutsu, kobudo, atemi jutsu, judo. V zadnjih letih pa v naše treninge vnašamo tudi tehnike borb z noži (knife combat), uporabo palic v borbah (kali), uporabo vrvi v borbah itd. Udeležujemo se  seminarjev različnih borilnih veščin, odprti smo za sodelovanje z različnimi šolami, organizacijami in klubi, saj naš klub temelji zgolj na principu poučevanja in učenja BUJUTSA – BUDA, brez komercializacije borilnih veščin.

Dodaj odgovor

Za objavo komentarja se morate prijaviti.

 
Translate »