V 87 letu nas je zapustil častni član našega kluba mojster borilnih veščin Peter Žmavc

Sporočamo vam žalostno novico, da nas je v 87-letu starosti zapustil mojster borilnih veščin Peter Žmavc. Slednji je bil častni član našega kluba DBV JU JITSU OBALA vse od začetka ustanovitve. Peter Žmavc je postal mojster JU-JITSA leta 1965 (mojstrski pas polagal v Švici), kjer je že predhodno bil eden izmed prvih učiteljev takratne samoobrambe za Organe za notranje zadeve, miličnike. Peter Žmavc je tudi eden izmed ustanoviteljev in tudi prvi predsednik Karate zveze Slovenije v takratni Sloveniji, Jugoslaviji. Poleg tega je ustanovitelj kolegija mojstrov samoobrambe v nekdanji Milici in prvi izvoljeni predsednik kolegija mojstrov samoobrambe ter eden izmed ustanoviteljev Ju-Jitsa v Sloveniji. V zadnjih letih je ogromen prispevek dal tudi Ju Jitsu zvezi Sloveniji, saj je bil tudi aktualni predsednik častnega sveta JJZS. Zadnjih 30 let je živel na obali, v Olmu, v Kopru.

Leta 2012 smo mu skupaj z mojstrom Danielom Blanchetom iz Francije, SOKE, svetovna budo organizacija za razvoj tradicionalnih borilnih veščin Asahi dojo international association – ADIA v okviru Festivala borilnih veščin v Kopru, podelili častno plaketo za življenjsko delo pri razvoju JU JITSA v Sloveniji. Na spodnji sliki naš glavni trener mojster Damjan Apollonio, skupaj z mojstrom Petrom Žmavcem.

Komentarje na ta prispevek lahko spremljate preko RSS 2.0 kanala. Komentiranje in objavljanje povratnih povezav je onemogočeno.

Komentarji so onemogočeni.

 
Translate »