Izveden tečaj samoobrambe I. stopnje za tečajnice CSD Koper in Sežana

Ne dolgo nazaj smo v DBV JJK OBALA, v prostorih našega društva  izvedli I . stopnjo tečaja samoobrambe za delavke CSD Koper in Sežana. Tečajnice so bile razdeljene v tri posamezne skupine. Na tečaju smo spoznali in se tudi naučili nekaj osnovnih obrambnih tehnik proti nepričakovanemu napadu napadalca, pri temu pa ugotavljali katere so tiste učinkovite vitalne točke, da uspemo napad odvrniti in se oddaljiti od napadalca. Seveda smo pri vsemu temu dali tudi poudarek na psihološki efekt, tako napadalca kot žrtve. Po osvojenih nekaj osnovnih tehnik samoobrambe, smo vse skupaj povezali v celoto in naše tečajnice preizkusili tudi  v zaigrani, dokaj pričakovani realni situaciji. Seveda so se tečajnice tako kot pri učenju posameznih tehnik, dobro znašle tudi v tem delu tečaja in ga tudi uspešno opravile.

V spodnjemu linku si lahko ogledate nekaj slik iz tečaja, našim udeleženkam tečaja pa v DBV JJK OBALA želimo čim bolj mirno in varno opravljanje svojega dela, seveda z željo, da se nebi nikoli znašle v situaciji, da bi jim bilo kadar koli potrebno samoobrambno odreagirati.

FOTO

l.p. team inštruktorjev DBV JJK OBALA!

Komentarje na ta prispevek lahko spremljate preko RSS 2.0 kanala. Komentiranje in objavljanje povratnih povezav je onemogočeno.

Komentarji so onemogočeni.

 
Translate »