BUDO seminar v Vicenzi

Dne 12.10.2019 smo se DBV JJK obala v sestavi glavnega trenerja Renshi, Damjan Apollonia in Sempai, Boštjana Zemljiča udeležili že tradicionalnega BUDO seminarja, ki ga prireja domači klub ASD JU JITSU CLUB DUEVILLE, pod vodstvom Kyoshi, Nicola Cortellino v sklopu tradicionalne mednarodne BUDO zveze A.D.I.A, katere SOKE je Daniel Blanchet. Na seminarju smo se od priznanih mednarodnih mojstrov, zraven tradicionalnih tehnik, izobraževali tudi na področju japonske kulture in njihovega načina interpretiranja, pisanja in izražanja besed preko njihovih slikanic, tako imenovanih KANJI!

Po zaključku seminarja je sledila skoraj obvezna skupna večerja vseh udeležencev ter prijetno druženje v pozni večer. Sam seminar je bil tokrat poseben iz razloga, da je zveza A.D.I.A praznovala prvih deset let od ustanovitve leta 2009. Posebnost za nas je še ta, da je omenjena zveza bila ustanovljena v Sloveniji v Kopru in se je tako rodila iz prekinitve dela z I.B.A zvezo, katere član, visok predstavnik in od leta 2000 tudi voditelj zveze je bil prav tako SOKE, Daniel Blanchet. Omenjena zveza je bila ustanovljena leta 1960.