Mednarodni seminar borilnih veščin v Vicenzi!

Člani ADIA Slovenija smo se v dnevih 14 in 15.10.2017 udeležili mednarodnega seminarja Japonskih borilnih veščin v R. Italiji v mestu Vicenza – Dueville. Seminar je kot vsako leto organiziral klub ASD JU JITSU CLUB DUEVILLE pod okriljem mojstra Ju Jitsa – 7 DAN,  KYOSHI, Nicola Cortellino z Japonskim imenom – O NI GAWA. Na seminarju so se prikazali mojstri različnih veščin in stilov. Kot najvišji predstavnik in vodja organizacije je bil seveda ponovno SHODAI SOKE Daniel Blanchet.

Med drugim sta se na seminarju tako rekoč srečala in si podala roke šport in tradicija. Aktivno prisotni so bili tudi predstavniki športnega dela Ju Jitsa, sektor Ju Jitsu MSP ITALIA / ACES EUROPE, pod vodstvom predsednika CJJI dr. Igor Lanzoni-a. Prav ta seminar je bil v R. Italiji za Ju Jitsu nekako ključen trenutek, saj se je med Soke Daniel Blanchet in CJJI dr. Igor Lanzoni-em podpisala pogodba oz. zaveza o sodelovanju tradicije in športa v sami evropski zvezi CJJI. Kot predstavnik razvoja tradicionalnega Ju Jitsa v omenjeni zvezi je bil določen KYOSHI, Nicola Cortellino.

 

Določena odgovornost ali zaveza se je v majhni meri zgodila tudi v našemu društvu DBV JJK OBALA. Tani Gawa Ha – Shodai Soke D. Blanchet je na predlog našega glavnega mojstra RENSHI, Waka Gawa, Damjana Apollonia podelil naziv enemu izmed mlajših članov društva Theo Bevk-u. In sicer si je glede na svoje udejstvovanje in trud na treningih prislužil naziv JOKYOJU, ki v prevodu pomeni – zaupanja vreden.

Po pridobljenih novih izkušnjah o borilnih veščinah, filozofije in medsebojnega spoštovanja smo se člani mednarodne organizacije ADIA v večernih urah prijetno družili v tamkajšnjemu hotelu SCALDAFERRO ter se v jutranjih urah po zajtrku pričeli vračati proti naši državi.

FOTO GALERIJA!!!

 

Komentarje na ta prispevek lahko spremljate preko RSS 2.0 kanala. Komentiranje in objavljanje povratnih povezav je onemogočeno.

Komentarji so onemogočeni.

 
Translate »